De goede doelen

Met 6x6x6 op Reis proberen we zo veel mogelijk geld op te halen voor 6 goede doelen. Voor iedereen die de actie volgt via Facebook, Twitter en e-mail doneren onze sponsoren € 0,30 aan de pot.

Het eindbedrag verdelen we eerlijk onder de goede doelen, die allemaal verbonden zijn aan een continent. De teams kunnen daar nog een schepje boven op doen. Door tijdens hun reis opdrachten goed uit te voeren, brengen ze nog meer geld in het laatje.

Voor welke goede doelen gaan de teams op reis?

Het team dat de opdrachten het beste uitvoert wint extra geld voor hun goede doel. Dit zijn de goede doelen die 6x6x6 op Reis ondersteunt:

Team Afrika.nl – STOP AIDS NOW!

In Zimbabwe steunt STOP AIDS NOW! het Young Africa project. Hier wordt voorlichting over veilig vrijen en hiv/aids gecombineerd met het bieden van een opleiding voor jongeren. Daarnaast vangt Young Africa meisjes en jonge vrouwen op die op de een of andere manier zijn getroffen door aids. Sommige van deze meiden zijn zelf met hiv geinfecteerd, anderen hebben hun ouders verloren aan aids, weer anderen zijn door armoede alleen komen te staan en lopen een verhoogd risico op aids doordat ze bijvoorbeeld in de prostitutie dreigen te komen.

Deze meisjes leven op campus en kunnen dankzij Young Africa in hun eigen onderhoud voorzien. Op deze manier hebben de meiden een veilig heenkomen, leren ze in hun onderhoud te voorzien en krijgen ze van Y.A. ook voorlichting&preventie. Sommige van deze meiden kunnen een opleiding volgen via Y.A., bijvoorbeeld tot naaister of kapster. Anderen gaan naar een gewone middelbare school of hebben misschien al een baan(tje).

STOP AIDS NOW! bestrijdt aids in ontwikkelingslanden en richt zich daarbij vooral op vrouwen, jongeren en kinderen. STOP AIDS NOW! zorgt voor opvang, behandeling en inkomen, geeft aidswezen een toekomst en helpt via voorlichting verspreiding van hiv en aids te remmen.

Ga naar de website van STOP AIDS NOW! maar vergeet niet eerst 6x6x6 op Reis te volgen voor een donatie.

> www.stopaidsnow.nl

Team Azie.nl – Hivos

Maak kennis met het eiland Sumba. Op dit Indonesische eiland wonen meer dan 650.000 mensen. Velen hiervan hebben geen toegang tot energie waardoor de levensomstandigheden vaak lastig zijn. ‘s Avonds is er geen licht om bijvoorbeeld huiswerk te kunnen maken of om nog te kunnen werken. Dit gaat veranderen. Hivos gaat, samen met de mensen op Sumba en met iedereen die mee wil doen, Sumba voorzien van 100% duurzame energie. Want toegang tot energie is een voorwaarde voor meer welvaart en hier heeft iedereen recht op.

Een eerlijke, vrije en duurzame wereld. Daar wil ontwikkelingsorganisatie Hivos graag een bijdrage aan leveren. In zo’n wereld hebben vrouwen en mannen gelijke toegang tot middelen, mogelijkheden en markten. En kunnen zij actief en gelijkwaardig deelnemen aan besluitvormingsprocessen die bepalend zijn voor hun leven, hun samenleving en hun toekomst.

Bezoek de website van Hivos maar vergeet niet eerst 6x6x6 op Reis te volgen voor een donatie.

> www.hivos.nl

Team NoordAmerika.nl – Fairfood

Ruut & Maranka on the road for Sustainability.
Van 2 tot 7 Mei zal Team Fairfood neerstrijken in het geweldige San Francisco, waar ze een tour maken langs de meest uiteenlopende duurzame initiatieven op het gebied van voedsel en drank. Het team zal de handen flink uit de mouwen steken!

Tijdens de projectweek gaan Ruut en Maranka onder andere aan de slag op een duurzame stadsboerderij in hartje San Francisco, nemen ze een duik in de wereld van de duurzame visproductie en gaan ze aan het werk op een Sustainable Food Truck. Daarnaast zullen ze ervoor zorgen dat niemand in San Francisco meer om Fairfood en haar missie heen kan!

Fairfood International spoort voedselbedrijven aan om hun producten duurzamer te maken. In de dialoog met de voedselindustrie zoekt Fairfood naar een balans tussen planet, people en profit. Fairfood bouwt aan een wereldwijde online gemeenschap van mensen en organisaties die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Samen zijn we in staat om duizenden bedrijven over de hele wereld mee te krijgen in de strijd voor eerlijk eten.

Bezoek de website van Fairfood maar vergeet niet eerst 6x6x6 op Reis te volgen voor een donatie.

> www.fairfood.nl

Team MiddenAmerika.nl – EEN

Emma en Suzanne bezoeken in Nicaragua een project van één van de partners van EEN: Plan Nederland. Voor dit project gaan ze samen met kinderen in Juigalpa binnen 2 dagen een radio- en een televisieprogramma maken! Ze bepalen met de kids de inhoud van het programma, en schieten de filmpjes/fragmenten.

Doel van het project is om kinderen een stem te geven om zich uit te spreken over hun situatie. In deze uitzending komt het onderwerp huiselijk geweld aan bod. Op de tweede dag is de uitzening live op Channel 24 ONCEVISION te zien, in Juigalpa ontvangt 85% deze zender op de kabel!

EEN laat Nederlanders via campagnes en de EENshop zien hoe zij kunnen bijdragen aan minder armoede door dit dagelijkse gedrag te veranderen. Want positief gedrag hier heeft invloed in ontwikkelingslanden. Fair trade chocola kopen zorgt bijvoorbeeld voor een eerlijk salaris voor een cacaoboer. Hierdoor kunnen zijn kinderen naar school en krijgen daardoor een toekomstperspectief. Ook houdt EEN jaarlijks rond Wereldarmoededag de Nederlandse politiek en wereldleiders aan hun belofte om armoede wereldwijd te halveren.

Bezoek de website van EEN maar vergeet niet eerst 6x6x6 op Reis te volgen voor een donatie.

> www.een.nl

Team Oceanie.nl – oneMen

Op de Solomon eilanden zijn gehandicapten een vergeten groep. Veel kinderen zijn doofstom geworden doordat ze malaria hebben gehad en deze ziekte niet goed is behandeld. Voor deze jongeren heeft oneMen Pionier Joris van der Zant een opleidingscentrum opgericht.  Hier krijgen ze les in gebarentaal en vakonderwijs, zoals naailessen of timmerles. Daarmee kunnen ze straks zelf een vak uitoefenen. De jongeren zijn afkomstig van kleine eilandjes en wonen intern. Er wonen nu zo’n 30 jongeren tussen 16-22 jaar. oneMen heeft Joris in het verleden geholpen met computers voor zijn trainingscentrum. Daarnaast heeft oneMen hun ook ondersteund met een vrachtwagen.

oneMen steunt pioniers. Overal in de wereld werken mensen op eigen initiatief aan het verbeteren van de leefsituatie van anderen. Deze mensen noemen wij pioniers en zij zijn vaak in hun eentje de drijvende kracht achter een kleinschalige organisatie. Het zijn lokale mensen, die zich onder moeilijke omstandigheden inzetten voor hun idealen, met een gedrevenheid vanuit het hart. De pioniers zijn vooral actief op het gebied van mensenrechten, persvrijheid, vrouwenrechten, aidsbestrijding en opvang van mishandelde kinderen.

Bezoek de website van oneMen maar vergeet niet eerst 6x6x6 op Reis te volgen voor een donatie.

> www.onemen.org

Team ZuidAmerika.nl – Solidaridad

Oro Verde is een cooperatie van goudmijnbouwers in Colombia, in de provincie Chocó waar  voornamelijk Afro-Colombiaanse families wonen. De mijnbouwers die zijn aangesloten winnen hun goud al op een duurzame wijze en sparen zo hun eigen gezondheid en leefomgeving. Steeds meer mijnbouwers als Americo sluiten zich bij dit intitiatief aan.

Oro Verde is partner van het Solidaridad goud programma wat onder andere heeft geleid tot de introductie van de Fairtrade-Fairmined standaard voor goud. Dit is een mondiale standaard geïnspireerd op Oro Verde. De standaard bevat criteria op het gebied van organisatievorming, milieu en arbeidsomstandigheden. Gouddelvers worden o.a. getraind in veilig gebruik en recycling van kwik.

Solidaridad verkent nieuwe wegen om de wereldeconomie gezond en duurzaam te maken. Samen met bedrijven, lokale NGO’s en boeren werken we aan duurzame productieketens. Van producent tot consument. Daarbij letten we op het milieu, op arbeidsomstandigheden en werken we aan een wereldwijde afzetmarkt. Solidaridad gelooft dat alleen een eerlijke en duurzame economie, waarin iedereen zijn eigen brood verdient, een eind kan maken aan armoede.

Bezoek de website van Solidaridad maar vergeet niet eerst 6x6x6 op Reis te volgen voor een donatie.

> www.solidaridad.nl

Partners
6x6x6 Op Reis:
Powered by Medid Webapplications
Powered by Medid Webapplications
de goede doelen


 jij volgt 6x6x6 op reis...
...wij doneren aan het goede doel,

en jij gaat naar australie!

1. volg via email
2. Volg via facebook  
3. Volg via Twitter     Volg Nu
(voorwaarden)


€27000,-
in de pot voor de 6 goede doelen
21074
Volgers gingen je tot nu toe voor...
Deze donatie wordt mogelijk gemaakt door:
Cathay Pacific * Sawadee Puur Reizen * Getaway Travel
6x6x6 Op Reis is een inzamelingsactie
van Reisinformatiesites:

Getaway Travel
Design: Synsation