De Jury

De jury staat voor een lastige keuze. Uit de 6 teams moeten zij de uiteindelijke winnaar kiezen. De teams voeren op reis 6 opdrachten uit voor hun goede doel.

De mening van het Nederlandse publiek speelt hierbij een zeer grote rol. Zij worden immers gevraagd om te stemmen op hun favoriete video’s.

De jury bestaat uit Getaway Travel, ondersteund en geadviseerd door een externe vakjury.

Getaway Travel

Getaway Travel is uitgever van online reismagazines: Afrika.nl, Azie.nl, NoordAmerika.nl, MiddenAmerika.nl, ZuidAmerika.nl en Oceanie.nl. Al tien jaar zijn onze websites het startpunt voor mensen die informatie zoeken voor hun droomreis. Nu kijken wij er naar uit dat de teams ons zullen inspireren op hun reizen…

Gelukkig hoeft Getaway Travel niet alleen te beslissen…

Sander Ligthart

Toen Sander 8 jaar oud was, wist hij het al zeker: filmmaker, dat wilde hij worden. Hij spaarde een cassetterecorder bij elkaar en kreeg op zijn 12e een videocamera. Op zijn 16e werd een van zijn films geselecteerd voor een internationaal filmfestival.

Na een studie aan de Media Academie werkte hij voor programma’s als het NOS Journaal, Zembla en Netwerk. Als editor leerde hij om ingewikkelde onderwerpen te vertalen naar begrijpelijke en meeslepende tv. In 1999 begon hij als regisseur van het spraakmakende eerste seizoen van Big Brother.

Hij ontwikkelde en regisseerde corporate films, en won diverse prijzen op internationale festivals. De laatste jaren maakt Sander naam met het ontwikkelen van concepten en communicatiestrategieën voor grote bedrijven.

Waar gaat Sander op letten tijdens het jureren?

Ik kijk vooral of de kandidaten een neus hebben voor goede verhalen en of ze de techniek en talent hebben om hiervan een goede film te maken. Dit vraagt een combinatie van talent, creativiteit, oorspronkelijkheid en vakmanschap, want niet in elk onderwerp zit op het eerste gezicht een mooi verhaal. Het is een kunst om steeds weer een insteek of techniek te verzinnen die de film de moeite van bekijken waard maakt, ook als het tegenzit.

www.sanderligthart.nl

Bert Nijdam

Na zijn studieperiode (Nederlands en Theaterwetenschap) begon Bert Nijdam zijn carrière in de filmindustrie in 1990 bij AllArts Productions op het Productie Departement en werkte mee aan diverse films van Peter Greenaway.

Van 1994 tot 1997 werkte hij bij Bergen (Film, Televsion & Theatre) als Uitvoerend Producent waar hij verantwoordelijk was voor o.a. de Madeliefreeks, Blind Date (Theo van Gogh) en Antonia waarmee in 1996 een Oscar voor Beste Buitenlandse Film werd gewonnen. In 1997 ontstond Egmond Film and Television en in deze periode specialiseerde hij zich meer en meer in de ontwikkeling en financiering van speelfilms.

Ook was hij werkzaam als gastdocent op de Filmacademie in Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Als Executive Producer maakte hij de realisatie mogelijk van vele speelfilms en Tv-series, waaronder Nynke, Meiden van de Wit, Flikken Maastricht, De Gelukkige Huisvrouw en Komt een Vrouw bij de Dokter. Ook werkte hij mee aan diverse internationale coproducties.

Samen met collega Erwin Godschalk richtte hij in 2010 zijn eigen productiebedrijf Orange Film op dat inmiddels diverse projecten in ontwikkeling heeft. De realisatie van de eerste ‘eigen’ productie zal dit najaar beginnen. Onder regie van Arne Toonen starten dan de opnames van de Telefilm Black Out.

Ten aanzien van zijn taak als jurylid zal Bert zich focussen op het cameragebruik en de beeldtaal die daarmee gepaard gaat. Ook zal hij specifiek letten op de productionele- en regievaardigheden van de kandidaten.

Sandra de Vos

Met haar kennis van marketing & conceptontwikkeling, stond zij aan de wieg van het social network Fris in je Hoofd! en liet zij New Life University uitgroeien tot een groot platform voor persoonlijke groei. Door haar goed gevoel voor relatiebeheer is Sandra in staat om snel in te schatten met wat voor persoon ze te maken heeft. De invoelendheid van Sandra en haar doortastend vermogen is ook de reden waarom 6x6x6 Op Reis haar heeft gevraagd als jurylid.

Eén van haar recente initiatieven is Lekkerraw. Lekkerraw creëert inspiratiemomenten voor een gezonde levensstijl. Ze nodigt mensen uit om op een bewuste(re) manier om te gaan met voeding. Dit doet ze door middel van verrassende raw food workshops en exclusieve catering. Ook coacht Sandra mensen 1-op-1 op hun weg naar meer energie.

Waar gaat Sandra op letten tijdens het jureren?

‘ Ik ben in staat om aan te voelen of iemand zichzelf is, congruent is in woord & daad en een integere boodschap heeft. En, laten we wel wezen: uit alle fantastische inzendingen voor deze campagne willen we nu eenmaal de besten van de besten kiezen! Mensen die in staat zijn om met hun persoonlijkheid & skills mooie resultaten te bereiken in het continent waar ze naartoe gaan. Vanuit eigen kracht en met een missie… Daar let ik op en dit is een wezenlijk belangrijk deel naast de technische aspecten waar met name Sander en Bert op zullen jureren.’

www.facebook.com/lekkerraw

Partners
6x6x6 Op Reis:
Powered by Medid Webapplications
Powered by Medid Webapplications
de goede doelen


 jij volgt 6x6x6 op reis...
...wij doneren aan het goede doel,

en jij gaat naar australie!

1. volg via email
2. Volg via facebook  
3. Volg via Twitter     Volg Nu
(voorwaarden)


€27000,-
in de pot voor de 6 goede doelen
21074
Volgers gingen je tot nu toe voor...
Deze donatie wordt mogelijk gemaakt door:
Cathay Pacific * Sawadee Puur Reizen * Getaway Travel
6x6x6 Op Reis is een inzamelingsactie
van Reisinformatiesites:

Getaway Travel
Design: Synsation