Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is 6x6x6 op Reis?

Wie zit er achter 6x6x6 op Reis?

Wat betekent het om 6x6x6 op Reis te volgen?

Wie of wat is Getaway Travel?

Welke partners doen allemaal mee?

Doneer door te volgen

Hoe werkt de donatie door de actie te volgen?

Wat gebeurt er met de donatie?

Wie betaalt het geld namens mij als ik volg?

Als ik zelf wil doneren, hoe doe ik dat?

Wie wint de reis naar Australië?

De goede doelen

Welke goede doelen ondersteunt 6x6x6 op Reis?

Wat als ik een van de organisaties wil steunen maar de anderen niet?

Hoe wordt het geld over de goede doelen verdeeld?

Wat doen de goede doelen met het geld?

De finale

Wat is de finale-opdracht?

Hoe worden de winnaars gekozen?

Hoe doneer ik namens mijn favoriete teams een bedrag aan 6 goede doelen?

Waar gaat mijn gift naartoe?

Waarom strijden er 18 teams in de finale in plaats van 12?

Wie is de jury?

Aanmelden als team

Mag iedereen zich aanmelden voor 6x6x6 op Reis?

Hoe stuur ik een video in?

Wij kunnen allebei niet filmen, mogen we toch meedoen?

Wij kunnen niet kiezen naar welk continent we willen reizen, waar vinden we meer informatie?

Mogen we voor meerdere continenten een video insturen?

Wat doen we om extra op te vallen?

Kan ik ook alleen meedoen?

Waarop wordt onze video beoordeeld?

Wie beoordeelt onze video?

Wanneer krijgen we bericht over de uitslag?

Hoe gaat het verder als we bij de winnende video’s zitten?

Hoe verwijderen wij onze gepubliceerde video?

Tot wanneer kunnen we onze video inzenden?

De voorbereiding

Hoe worden de teams voorbereid voor ze op reis gaan?

Hoe zit het met inentingen, verzekeringen en visa?

Hoe lang van tevoren krijgen we te horen dat we op reis gaan?

Op reis

Waar gaan de reizen naartoe?

Hoe lang gaan we op reis?

Hoeveel zakgeld krijgen we mee op reis?

Worden accommodaties geregeld?

Betaalt 6x6x6 op Reis onze vluchten?

Hebben we een eigen laptop nodig voor op reis?

Hebben we veel vrije tijd?

Kan de reis verlengd worden?

De opdrachten

Wat moeten de teams op reis doen?

Wie bepaalt de opdrachten?

Wat voor opdrachten kunnen we verwachten?

Wat als we een opdracht niet kunnen, durven of willen uitvoeren?

Wie kiest de uiteindelijke winnaar van 6x6x6 op Reis?

Wat krijgt de winnaar van 6x6x6 op Reis?

Techniek

Met welke camera maken we video’s en foto’s?

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Antwoorden

Algemeen


Wat is 6x6x6 op Reis?
6x6x6 op Reis is een inzamelingsactie voor het goede doel. 6 teams reizen naar 6 continenten om 6 opdrachten uit te voeren waarmee ze geld kunnen winnen voor een goed doel. Het Nederlandse publiek bepaalt wat die opdrachten zijn. De teams maken korte videoverslagen van de opdrachten waarop de volgers van 6x6x6 op Reis vervolgens stemmen. De zes teams krijgen dezelfde opdrachten die verrassend, lief, gedurfd kunnen zijn. Een van de zes opdrachten staat al wel vast: ieder team gaat op zijn continent langs bij een project van zijn goede doel om de handen uit de mouwen te steken.

Door 6x6x6 op Reis te volgen steun jij de goede doelen. Voor iedere volger via e-mail, Facebook en/of Twitter doneren de sponsoren direct €0,30 aan de pot. Bovendien verloten we onder de volgers twee vliegtickets naar Australië.

> Wat is 6x6x6 op Reis


Wie zit er achter 6x6x6 op Reis?
6x6x6 op Reis is een inzamelingsactie van Getaway Travel, uitgever van online reismagazines: Afrika.nl, Azie.nl, NoordAmerika.nl, MiddenAmerika.nl, ZuidAmerika.nl en Oceanie.nl. Getaway Travel wordt gesteund door Cathay Pacific, Canon, WaarBenJij.Nu, Vliegwinkel.nl, Wereldwijzer Reisforum en Sawadee Puur Reizen.

> Ga naar de sponsoren

Wat betekent het om 6x6x6 op Reis te volgen?
Door 6x6x6 op Reis te volgen steun jij de goede doelen. Voor iedere volger via e-mail, Facebook en/of Twitter doneren de sponsoren direct €0,30 aan de pot. Bovendien verloten we onder de volgers twee vliegtickets naar Australië.

> Doneer door te volgen

Wie of wat is Getaway Travel?
Getaway Travel is uitgever van online reismagazines: Afrika.nl, Azie.nl, NoordAmerika.nl, MiddenAmerika.nl, ZuidAmerika.nl en Oceanie.nl.


Welke partners doen allemaal mee?
6x6x6 op Reis wordt mogelijk gemaakt door Getaway Travel, Cathay Pacific, Canon, WaarBenJij.Nu, Vliegwinkel.nl, Wereldwijzer Reisforumen Sawadee Puur Reizen.

> Ga naar de sponsoren

Doneer door te volgen

Hoe werkt de donatie door de actie te volgen?
Door 6x6x6 op Reis te volgen steun jij de goede doelen. Voor iedere volger via e-mail, Facebook en/of Twitter doneren de sponsoren direct €0,30 aan de pot. Bovendien verloten we onder de volgers ook twee vliegtickets naar Australië.

Wat gebeurt er met de donatie?
Aan het eind van de actie maken wij bekend hoeveel geld er in totaal is opgehaald. Het geld wordt eerlijk verdeeld onder de zes goede doelen, waarbij het goede doel van het team dat op reis de opdrachten het beste heeft uitgevoerd en de meeste publiciteit heeft gegenereerd het grootste deel voor hun goede doel.

> Lees meer over de goede doelen

Wie betaalt het geld namens mij als ik volg?
6x6x6 op Reis is een inzamelingsactie van Getaway Travel, uitgever van online reismagazines: Afrika.nl, Azie.nl, NoordAmerika.nl, MiddenAmerika.nl, ZuidAmerika.nl en Oceanie.nl. Getaway Travel wordt gesteund door verschillende sponsoren.

> Ga naar de Sponsoren

Als ik zelf wil doneren, hoe doe ik dat?
Dan ben je echt lekker bezig! Je kunt op deze pagina zelf doneren.


Wie wint de reis naar Australië?
Onder de volgers van 6x6x6 op Reis verloten we een reis naar Australië voor twee personen. De winnaar wordt aan het eind van de actie bekend gemaakt via onze site en ontvangt persoonlijk bericht.

> Lees meer over de goede doelen


Voor iedere volger, fan of abonnee doneren wij geld aan de zes goede doelen: Stop Aids Now, Solidaridad, Hivos, OneMen, EEN en FairFood.

6x6x6 op Reis kiest er bewust voor om zes verschillende goede doelen in het zonnetje te zetten. De organisaties hebben ieder een eigen link met het continent waar de teams reizen. Het ingezamelde geld wordt eerlijk verdeeld onder de zes goede doelen, waarbij het goede doel van het team dat op reis de opdrachten het beste heeft uitgevoerd en de meeste publiciteit heeft gegenereerd het grootste deel voor hun goede doel. Wil je een van de organisaties steunen? Op de websites van de betreffende doelen vind je meer info.

> Lees meer over de goede doelen

Het geld wordt eerlijk verdeeld onder de zes goede doelen, waarbij het goede doel van het team dat op reis de opdrachten het beste heeft uitgevoerd en de meeste publiciteit heeft gegenereerd het grootste deel ontvangt.


De goede doelen hebben ieder een eigen bestemming voor hun geld.

  • STOP AIDS NOW! bestrijdt aids in ontwikkelingslanden.
  • Hivos draagt bij aan een eerlijke, vrije en duurzame wereld.
  • FairFood spoort de voedingsmiddelenindustrie aan haar producten te verduurzamen.
  • EEN wil een wereld zonder extreme armoede en honger.
  • OneMen steunt pioniers die op eigen initiatief de leefsituatie van anderen verbeteren.
  • Solidaridad verkent nieuwe wegen om de wereldeconomie gezond en duurzaam te maken.

De finale

18 finalisten strijden vanaf vrijdag 18 maart om deze unieke reis gratis te maken. De gelukkigen hebben tot zondag 27 maart één duidelijke opdracht: zamel zo veel mogelijk geld in voor de pot van 6x6x6 op Reis, die onder de 6 goede doelen wordt verdeeld.


Een deskundige jury heeft de moeilijke taak om uit de 18 finalisten de 6 uiteindelijke winnaars te kiezen. De teams die het meeste geld inzamelen voor de goede doelen, scoren punten. Maar ze beoordelen de teams ook op creativiteit, originaliteit en enthousiasme.


Je kunt via Ideal doneren of rechtstreeks op rekeningnummer 60.33.91.443 t.a.v. Getaway Travel onder vermelding jouw favoriete team.


Het bedrag dat je schenkt komt volledig ten goede aan STOP AIDS NOW!, hivos, solidaridad, EEN, Fairfood en oneMen. (De reis van de teams wordt door de sponsoren betaald.)


De jury was overdonderd door de hoge kwaliteit van de filmpjes en de inzet en het enthousiasme die de teams lieten zien. Het was een onwijs moeilijke beslissing en daarom hebben we besloten om voor ieder continent 3 teams door te laten gaan.


De jury bestaat uit filmmaker Sander Ligthart, producent Bert Nijdam en het Team van Getaway Travel.

Aanmelden als team

Jazeker, je moet wel 18 jaar of ouder zijn en op reis kunnen van 15 april tot en met 20 mei. Belgen mogen uiteraard ook meedoen!

Publiceer je video op je eigen YouTube account. En stuur de link via het inschrijfformulier naar ons op. Ga voor meer informatie naar de pagina: Doe mee!

Solliciteren kan alleen via een video. Maar je hoeft echt geen professionele video aan te leveren. Wij zien liever originele, eigenwijze en vooral enthousiaste beelden. Mocht jij bij de teams horen die op reis gaan, dan krijg je voor vertrek van ons een filmcursus en legt Canon tijdens een workshop de ins en outs van de camera uit.

Onder het kopje continenten kun je alles lezen over de zes continenten waar je naartoe kunt reizen. > Ga naar de continenten

Ja, je kunt voor alle zes de continenten een video inzenden. In het filmpje moet je wel het continent noemen waar je op solliciteert, dus het moeten verschillende video’s zijn.

Zorg ervoor dat de hele wereld weet dat je meedoet en verzamel zoveel mogelijk stemmen. Gooi het filmpje op Facebook en Hyves, Twitter je tureluurs en val je vrienden lastig met nachtelijke telefoontjes. Doe een wereldrecordpoging, bezet het paleis op de Dam, word vrienden met Wesley en Yolanthe (dan heb je sowieso alle aandacht) of streak tijdens Wimbledon over het Centre Court. Alles mag.

Helaas, voor 6x6x6 op Reis zijn wij echt op zoek naar teams van twee personen die de uitdaging aan durven te gaan. Maar je kunt altijd iemand via een video uitnodigen.

De jury kijkt naar de kwaliteit, creativiteit en originaliteit van de video’s. Ook belangrijk hoeveel stemmen hebben de filmpjes gekregen? En wat hebben de inzenders gedaan om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun filmpje hebben bekeken? De organisatie van 6x6x6 op Reis kan in haar statistieken zien wanneer er waarschijnlijk met stemmen gefraudeerd is en zal hier passende actie op ondernemen. Waarom zou je, je bent toch goed genoeg van jezelf? Het is van groot belang in te zien dat niet alleen het aantal stemmen bepalend zijn maar ook de kwaliteit van de video en natuurlijk de deelnemers zelf!

Het team van Getaway Travel in samenwerking met een vakjury.

Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury op 17 maart de twaalf beste video’s.

De twaalf overgebleven teams ontvangen een opdracht van 6x6x6 op Reis. Naar aanleiding van deze opdracht maken de teams een nieuwe video. De jury buigt zich over het resultaat en kiest de zes gelukkige teams die hun koffer mogen pakken. Een maand gratis op reis voor het goede doel!

Stuur een verzoekje naar aanmelden@6x6x6opreis.nl, dan halen wij het filmpje zo snel mogelijk offline.

Je hebt tot 17 maart de tijd om de link van je video naar ons op te sturen.

De voorbereiding


De teams doen op reis verslag van hun avonturen in beeld en schrift. Voor vertrek krijgen de teams een film-, schrijf- en social media training.

6x6x6 op Reis kan je adviseren hierin; echter inentingen en verzekeringen komen voor eigen rekening. Het afsluiten van een verzekering is verplicht. Waar een visum nodig is, helpt 6x6x6 op Reis bij het aanvragen hiervan. Zorg dat je paspoort minimaal nog 12 maanden geldig is.

Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury op 17 maart 12 winnende inzendingen. Er volgt nog een laatste opdracht voor je je koffers kunt pakken. De winnende teams vertrekken op 15 april.

Op reis

Wanneer jullie je aanmelden kunnen jullie in het inschrijfformulier aangeven naar welk continent jullie willen reizen: Afrika, Azië, Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika of Oceanië. Aan welke landen de teams een bezoek gaan brengen, houden we nog even geheim. Overigens wordt jullie route niet helemaal tot in de puntjes uitgestippeld. Jullie hebben tot op zekere hoogte de vrijheid om je eigen plekken op te zoeken als je denkt dat je zo een superverslag van de opdracht kunt maken.


De teams gaan op reis van 15 april tot 20 mei 2011.


6x6x6 op Reis regelt alle tickets, mogelijke binnenlandse vlucht(en) en is behulpzaam bij het regelen van accommodaties (voor zover de teams zich aan een route willen houden). Daarnaast krijgen de teams wat zakgeld mee. Het idee is dat jullie zelf enige luxe kunnen regelen uit naam van 6x6x6 op Reis maar het is aan te raden zelf een budget van € 500,- a € 750,- mee te nemen per persoon. (Team Noord-Amerika en Team Oceanië iets meer dan de rest.)


Jullie worden niet bij de hand genomen, maar we helpen wel. We hebben al een aantal mooie hotels en brakke hutten geregeld. Daarnaast kunnen jullie ook de hulp inschakelen van iedereen die 6x6x6 op Reis volgt. Wij geven prijzen weg voor goede tips van volgers.


Ja, onze sponsoren maken de vluchten van Nederland naar de verschillende continenten mogelijk. Daarnaast nemen wij ook eventuele lokale vluchten voor onze rekening.

Ja, jullie hebben een eigen laptop nodig om de video’s te uploaden en te bewerken.

Je time management vaardigheden kun je in deze periode behoorlijk ontwikkelen.
Immers: buiten de zes opdrachten om zijn jullie vrij om te gaan en staan waar jullie willen.
Een week op het strand liggen, een avontuurlijke trek door de jungle of een dag cultuur snuiven? Er is tijd genoeg. Maar onderschat niet dat je gemiddeld vijf dagen per opdracht hebt. Hierin zit het reizen, het filmen en het monteren van jullie verslag.

Nee, de reisdata staan al vast.

De opdrachten

Eenmaal aangekomen is het wachten op de eerste opdracht. Het Nederlandse publiek kiest per ronde uit drie potentiële opdrachten. Alle teams gaan dezelfde uitdaging op hetzelfde moment aan. Van iedere opdracht maak je een korte video. Die presenteren we op 6x6x6opReis.nl, op Facebook en op Afrika.nl, Azie.nl, NoordAmerika.nl, MiddenAmerika.nl, ZuidAmerika.nl en Oceanie.nl. De thuisblijvers kunnen op 6x6x6opReis.nl hun favoriete video stemmen en deze voor jullie rondsturen aan hun vrienden en familie.

In de tussentijd zijn jullie vrij om te gaan en te staan waar jullie willen. Van alle avonturen houden jullie een reisdagboek bij. Daarnaast kan het Nederlandse publiek jullie volgen via Facebook en Twitter.

Een van de zes opdrachten staat al wel vast: ieder team gaat op zijn continent langs bij een project van zijn goede doel om de handen uit de mouwen te steken.


Het Nederlandse publiek mag suggesties aandragen voor opdrachten. Uit die suggesties kiezen wij de drie leukste, origineelste, grappigste en/of spannendste ideeën. De volgers maken de uiteindelijke beslissing. Alle zes de teams krijgen dezelfde opdracht op hetzelfde moment.

Een van de zes opdrachten staat al wel vast: ieder team gaat op zijn continent langs bij een project van zijn goede doel om de handen uit de mouwen te steken.


Knuffelen met een bijzonder dier? Skydiven boven een waterval? Een avondje biertjes tappen in een lokale kroeg? Een lokaal kapsel laten aanmeten? Uiteindelijk bepaalt het Nederlandse publiek wat jullie gaan filmen.


Wij zijn op zoek naar teams die een uitdaging niet uit de weg gaan. Maar uiteraard hebben we wel begrip als jullie een opdracht echt niet durven, willen of kunnen uitvoeren. Voor een filmpje is er gelukkig altijd wel een andere originele invalshoek te bedenken.

De jury, maar ook hier geldt: de mening van het Nederlandse publiek is uitermate belangrijk. Zij worden gevraagd om te stemmen op hun favoriete video’s.


Wat zijn de criteria voor de 6x6x6 op Reis opdrachten, waar de jury op beoordeelt?

- Originaliteit en creativiteit in uitvoering van de opdrachten in de video’s

- Aantal stemmen (“Vind ik leuk”, retweets en “respect!”) op de video’s

- Aantal vrienden op Facebook teampagina en volgers Twitter teamaccounts

- Inzet en kwaliteit op de Facebook teampagina, Twitter teamaccount en Waarbenjij.nu


Waarom zijn dit de criteria voor 6x6x6 op Reis?

Naast de geweldige video’s van de teams, zijn alle vrienden en volgers heel belangrijk. Ze leveren immers geld op voor de goede doelen! Op basis van deze criteria worden aan het eind van de reis nummer 1, 2, 3 en 4 t/m 6 gekozen.


Wat krijgt de winnaar van 6x6x6 op Reis?

Allereerst kent 6x6x6 op Reis 12 winnaars, de teams! Maar uiteindelijk zal er toch een 1 winnaar zijn. Naast eeuwige roem wordt het totaalbedrag dat jullie voor de goede doelen verzameld hebben naar ratio over de goede doelen verdeeld. dus, nummer 1 krijgt 35%, nummer 2. 20 %, nummer 3. 15 %, nummer 4. 10 %, nummer 5. 10 % en nummer 6. 10%

Techniek

Met een Canon Ixus 1000 HS.

Contact

Voor algemene vragen: aanmelden@6x6x6opreis.nl
Voor persgerelateerde vragen: pers@6x6x6opreis.nl

Partners
6x6x6 Op Reis:
Powered by Medid Webapplications
Powered by Medid Webapplications
de goede doelen


 jij volgt 6x6x6 op reis...
...wij doneren aan het goede doel,

en jij gaat naar australie!

1. volg via email
2. Volg via facebook  
3. Volg via Twitter     Volg Nu
(voorwaarden)


€27000,-
in de pot voor de 6 goede doelen
21074
Volgers gingen je tot nu toe voor...
Deze donatie wordt mogelijk gemaakt door:
Cathay Pacific * Sawadee Puur Reizen * Getaway Travel
6x6x6 Op Reis is een inzamelingsactie
van Reisinformatiesites:

Getaway Travel
Design: Synsation